Met onze Stichting Mijn Onderneming Duurzaam zijn wij recentelijk gestart met een CO2 compensatieproject. Met deze stichting ondersteunen wij goede doelen zoals o.a. “Trees for All” en de “Stand for Trees”. Het doel is om minimaal 5.000 bomen te planten met het oog op de creatie van een nieuw park/voedsel bos op een locatie in Nederland.

U kunt ook bijdragen aan de realisatie van dit nieuwe park/voedsel bos.

  • Voor elke scan doneren wij een boom of een bijdrage aan dit bos
  • Al onze partners doneren extra bomen bij realisatie van uw verduurzaming
  • U kunt ook zelf via uw bedrijf in het planten van bomen investeren om op die manier uw CO2-uitstoot te compenseren.

Wilt u meer informatie over dit compensatie project? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.


 


 

Samen met een geweldig team van Wageningen University (WUR) hebben we het eerste concept gemaakt voor dit Voedselbos: Ivar Boerma – Maud Canisius – Nora Kooijmans – Jelmer Boersma
Een onderneming heeft een CO2 uitstoot ook wel CO2 footprint genoemd, Deze dient in balans gebracht te worden.
Waarom een Voedselbos? Zet de bomen verder uit elkaar waardoor er meer licht op de bodem komt.
Door meer licht op de bodem kunnen er meerdere soorten planten groeien

 

Hierdoor krijg je op de zelfde oppervlakte: – circa 1,5 meer bladgroei – 1,5 x zoveel CO2 opname en is er ook nog een voedsel opbrengst en een inkomsten stroom.
Door alles te combineren wordt ook het land efficiënter gebruikt.

Het werkt als een systeem. De natuur weet zelf het best hoe het werkt. Wij kunnen het hoogstens een handje helpen te starten. Als wij minder hoeven te doen scheelt dit ook direct een CO2 uitstoot. Samen met organisaties die mensen van werk willen voorzien kunnen we bijvoorbeeld de oogst gaan regelen
Daarom een voedsel bos
Nu is ons doel om bomen te planten en CO2 uitstoot te compenseren maar ook om er van de kunnen genieten. Vandaar dat we er een park van willen maken.
De 3 P’s samen (People, Profit And Planet) gaan hier mooi samen.
Zo’n park kunnen we niet alleen aanleggen. Dit doen we samen met een communitie… Het MOD platform is zo’n communitie. Samen bereiken we veel meer.
Working together to create… samen met onze klanten, partners en sponsoren gaan we eerst alles aanplanten
Daarna creëren we een ervaring voor de mens
Het concept is: verschillende paden door de productiebossen. De productie is deels afgescheiden voor publiek omdat we de opbrengst nodig hebben voor het onderhoud van het park.
We leggen verschillende routes aan.. Voor iedereen iets. Een sportroute, een educatieve route en een contemplatieve route. Hierdoor brengen we body, soul en mind samen.
Mensen maken connectie met anderen en de natuur
Wat groeit waar? We beginnen natuurlijk kaal. We zouden wel alles kunnen aanplanten om direct ervan te kunnen genieten maar dan hebben we grote planten en bomen nodig. Maar dan voegen we niets toe aan de planeet we verplaatsen alleen maar (wat ook weer extra CO2 uitstoot met zich meebrengt) we moeten dus gaan zaaien en wat geduld hebben voordat het helemaal volgroeid is.
Hier ziet u een aantal mogelijkheden
Kers
We plaatsen er walnoot tussen
Samen met vlierbessen en aardbeien.
Jong en oud samen. De volgende stap is dat onze partners en specialisten de juiste verhoudingen gaan ontwerpen.
In het park leggen we open ruimtes aan wat mensen samenkomen. Hier een aantal ideeën.
Een plein bij de ingang met een bronzen boom waar alle partners op vermeld worden die de ontwikkeling van dit voedselbos / park hebben mogelijk gemaakt.
Een openluchttheater waar bedrijven en instellingen presentaties kunnen geven of waar voorstellingen gehouden kunnen worden.
Een Earth office waar mensen een kopje koffie kunnen drinken, de producten uit het park kunnen kopen, meetings kunnen houden of een vergaderruimte kunnen huren. Een Earth office is een gebouw dat volledig zelfvoorzienend is en grotendeels van afval is gemaakt.

Wat kunt u doen om te helpen? Begin met onze startscan. Dit is goed voor u en het draagt direct bij aan de ondersteuning van onze doelen. 2. Investeer in bomen of in vierkante meters in dit park. 3. Word sponsor voor ons platform.

Help ons anderen te helpen en het effect is vele malen groter dan dat wij alleen kunnen realiseren.

Individually we are one drop,
together we are an Ocean

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze aanpak.

Wilt u een presentatie bij u op locatie bel dan direct, wij zijn al bij verschillen gemeenten en scholen geweest en vertellen graag over wat we kunnen bereiken als we samenwerken.