Energie Audit uit laten voeren?

De EED energie audit is een systematische, vierjaarlijkse aanpak om informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik en de besparingsmogelijkheden van een onderneming. Vanaf 1 juli 2019 dient het energie-auditverslag digitaal bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ingediend te worden. U doet dit binnen 4 jaar na indiening van uw vorige energie-auditverslag,

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Contactpersoon(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


EED Energie-audit

Wij helpen u graag om deze audit te verzorgen!

Reden voor de Energie-audit
De EED Energie-audit is een verplichting die voortkomt uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het doel ervan is om bedrijven en instellingen bewust te maken van hun energieverbruik en van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. De energie audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook geeft de audit inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier onder andere om het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en installaties, inclusief het vervoer en de warmte. De EED Energie-audit is een systematische, vierjaarlijkse aanpak om informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik en de besparingsmogelijkheden van een onderneming. Vanaf 1 juli 2019 dient het energie-auditverslag digitaal bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ingediend te worden. U doet dit binnen 4 jaar na indiening van uw vorige energie-auditverslag.

Voor wie geldt de Energie-audit ?
Heeft u een onderneming met meer dan 250 medewerkers? Of heeft de onderneming een jaaromzet van € 50 miljoen of meer en een jaarlijks balanstotaal van meer dan € 43 miljoen? Dan is de EED Energie-audit voor uw onderneming van toepassing.

Keurmerken die invulling geven aan de EED Energie-audit .
Op de website van de RVO vindt u de erkende keurmerken waarmee uw bedrijf of instelling invulling kan geven aan de EED Energie-auditplicht . Heeft het keurmerk betrekking op uw gehele onderneming? Dan geeft het een volledige invulling. U hoeft dit dan alleen in het eLoket-formulier te vermelden. Ook hoeft u geen EED Energie-auditverslag als bijlage in te dienen.

Helder en gedetailleerd:
Als u Mijn Onderneming Duurzaam inschakelt om de energie-audit voor u uit te voeren, kunt u rekenen op een helder en gedetailleerd overzicht van de huidige energieverbruiken en CO2 voetprint van uw onderneming. De energie-audit wordt uitgevoerd conform de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Daarnaast krijgt u een overzicht van de mogelijke besparingen met kosten en terugverdientijden. Samen met u stellen wij een plan van aanpak op om tot de verplichte CO2 reductie te komen. Mijn Onderneming Duurzaam heeft samen met haar partners alle expertise in huis om onderzoek uit te voeren op diverse gebieden: gebouwen, processen, installaties, vervoer en warmte. U heeft altijd één aanspreekpunt, wij zorgen voor de totale regie.

Handige links: