Webasto

E-Mobility

Over Webasto

OEM en Aftermarket

Tot de kernactiviteiten van Webasto behoren de ontwikkeling en productie van complete dak- en cabriosystemen voor personenauto's, alsook verwarming-, airco- en ventilatiesystemen voor personenauto's, commerciële, speciale, rail voertuigen, campers en boten. Daarnaast biedt Webasto standkachels en open daken aan voor consumenten in de aftermarket . De know-how uit de automotive OEM fabricage wordt daarbij ingezet voor andere voertuigtypen. Een goed voorbeeld is het schuifdak voor boten.

Innovaties en technologieleiderschap

Op het gebied van daksystemen voor de automobielbranche verlegt Webasto steeds weer haar grenzen. Zo heeft de onderneming haar productportfolio in 2000 kunnen uitbreiden en zich als toeleverancier voor cabrio-daksystemen kunnen vestigen. Webasto produceert bijvoorbeeld de eerste vijfdelige 'retractable hardtop' (dak met stalen kap) met geïntegreerd glazen schuifdak voor de VW Eos. Daarnaast is Webasto ook toonaangevend bij de toepassing van nieuwe materialen. Sinds 2003 beschikt de onderneming over een eigen kunststof-competentiecentrum in Schierling bij Regensburg. Daar worden sinds 2007 innovatieve dakelementen van polycarbonaat vervaardigd. In 2013 investeerde Webasto 45 miljoen Euro in de doorontwikkeling van haar lichtgewicht technologie. Dankzij een nieuwe productiehal en additionele productiefaciliteiten, beschikt  Webasto nu over een productiecapaciteit van 1 miljoen polycarbonaat componenten per jaar. Een van de grootste uitdagingen in de automobielbranche is de vermindering van het brandstofverbruik van voertuigen. Daarom worden het thema 'gewichtsreductie' en de toepassing van materialen zoals polycarbonaat steeds belangrijker.Als marktleider op het gebied van bijverwarmingen en standkachels op fossiele brandstoofen, ziet Webasto electromobiliteit als een belangrijke groeipijler. Om tot deze markt toe te kunnen treden en deze verder te ontwikkelen, heeft Webasto in 2012 een zeer effciënte electrische verwarming voor hybride en electrische voertuigen ontwikkeld, die het interieur tijdens het rijden verwarmt. De serieproductie van dit apparaat start in 2015 in de fabriek in Neu Brandenburg.

Een terugblik

Waarom heet Webasto nu Webasto? Het idee kwam in 1908 van bedrijfsoprichter Wilhelm Baier senior, toen hij zijn fabriek voor gestanste onderdelen, kledinghangers en huishoudelijke apparaten van Esslingen naar Stockdorf verhuisde, net buiten München. De naam Webasto is samengesteld uit de initialen van Wilhelm Baier, Stockdorf.De verhuizing naar Beieren kwam voort uit de eerste groeiexplosie van de fietsindustrie aan het begin van de vorige eeuw en de noodzaak om dicht bij de klant te zijn. Webasto focuste zich in toenemende mate op accessoires zoals wielen, spatborden en kettingkasten en veel van de afnemers bevonden zich in Italië. Toen de auto in de jaren dertig van de vorige eeuw de wereld veroverde, veranderde Webasto in een automotive leverancier. Het project begon in 1932: Wilhelm Baier construeerde het eerste automotive vouwdak dat met slechts een paar handelingen geopend en gesloten kon worden. Slechts drie jaar later ontwierp hij de zogeheten "autoventilatie verwarmer" voor watergekoelde motoren. Later werd deze bekend onder de naam “Flüstertüte".
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Prijs0
Betrouwbaarheid0
Klantvriendelijkheid0
Kwaliteit0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Webasto
Constructieweg 47
8263 BC Kampen
Nederland
Tel: +31 (0) 38 337 11 37
KVK: 34051234 0000

BEOORDELING

Dit bedrijf is beoordeeld door klanten

Score op:
Prijs 10
Kwaliteit 10
Betrouwbaarheid 10
Klantvriendelijkheid 10