ENERGIEMONITORING VERPLICHT IN 2018!

Nou ja, niet specifiek monitoring wordt verplicht, maar EBS wel dit is beter bekend als energiemanagement. En dit kan niet worden gedaan zonder monitoring. Voor meerdere gebouwen zal dit dus verplicht gaan worden. Om in kaart te kunnen brengen waar de besparingsmogelijkheden liggen. Het is ook niet gek dat het er nu op gecontroleerd gaat worden. Energiemanagement is namelijk de meest rendabele investering als het gaat om besparen.

Maar wat is energiemanagement precies?

Energiemanagement is het structureel volgen, plannen, vergelijken en beïnvloeden van het energieverbruik. Het geen wat hier dan uiteraard van belang is, is dat de gegevens die een gebouw heeft ook juist zijn. De meeste monitoringssystemen gebruiken namelijk een slimme meter die het totaalverbruik van het hele gebouw weergeven. Nu is dat voor woningen of kleine gebouwen niet zo’n probleem, maar voor de grotere gebouwen zijn de gegevens van een slimme meter niet toereikend. In dat geval moeten er meerdere meetpunten gebruikt worden om een goed inzicht van het verbruik te krijgen.

Hoe kan er dan bespaart worden? 

Door het alleen te monitoren komt er uiteraard geen besparing, daar komt meer bij kijken. Er zijn verschillende manieren waarop er veel bespaart kan worden. Zo kun je denken aan het elimineren van onnodig verbruik van verlichting en klimaatinstallaties . Zo is het overgaan naar Ledverlichting voor veel gebouwen een hele goede stap waarbij het verbruik aanzienlijk lager zal worden en daarmee ook de kosten. Een besparing van 25% is dan ook geen uitzondering.

Wilt u goed inzicht over uw verbruik? Met het Energie Dashboard van Mijn Onderneming Duurzaam heeft u alle relevante data realtime in beeld.

–>Klik hier voor meer informatie<–

 

Online inzicht dankzij energiemonitoring

 

Meten is weten!

Naast het reduceren van uw energieverbruiken is het ook goed om te weten waar en wanneer u energie verbruikt.

Om dit goed in beeld te brengen bieden wij u hiervoor een online Energie Dashboard aan waarmee u veel gemak en waarde creëert dankzij online energiemonitoring.

Begin nu met Monitoring

 

Maandelijkse handopnames zijn niet langer nodig.

Samen met slimme meters kunt u geheel automatisch alle data verzamelen en verwerken in rapportages.

Ook als u geen slimme meters heeft kunt u deze als een virtuele meter toevoegen aan het dashboard. U krijgt dan automatisch maandelijks een reminder per mail waarin u de meterstanden kunt doorgeven.

De meeste meters kunnen omgebouwd worden naar “slimme” meters. Graag helpen wij u bij het maken van de juiste keuze welke leverancier geschikt is voor uw locatie.

Vaak kunt u ook nog, alleen al op het aanpassen van uw meters, 20% op uw meetdienstkosten besparen. Zo heeft u eigenlijk een kosteloos Energie Dashboard.

Als u wilt gaan starten met het online Energie Dashbord hoeft u geen software te installeren, maar u krijgt direct toegang tot een eigen online portal, met gedetailleerde en heldere grafische stuurinformatie. Hierdoor ziet u overzichtelijk waar en wanneer energie verbruikt wordt.

Met monitoring kunt u meer dan alleen uw verbruiken bekijken. Uw netwerkkosten kunnen vaak ook omlaag.
Uw huidige situatie is misschien veranderd omdat u efficiënter produceert, of uw bedrijfspanden anders gebruikt.
Maar de technische instellingen voor uw netwerk zijn meestal niet aangepast. Onze adviseurs kunnen door een grondige online check samen met u bekijken we welke verbeteringen mogelijk zijn en u hierin adviseren.

9 voordelen met online energiemonitoring:

  1. Inzicht in verbruiken, grafisch en cijfermatig uw verbruiksgegevens.
  2. Dagelijks (kwartierwaarden) wekelijks,maandelijks, jaarlijks + historisch. Kostenoverzicht, dagelijks inzicht in uw energiekosten, zodat u precies weet wat een uur of dag gekost heeft.
  3. Scherpere energie-inkoop, bij leveranciers door uw exacte meetprofielen.
  4. Maandelijkse opnames van standen en handmatige verwerking in (bv excel) is niet meer nodig. Om inzicht te krijgen worden verbruiksdata op afstand uitgelezen.
  5. Sluimerverbruik, achterhalen en terugdringen. U zult soms schrikken als u daadwerkelijk ziet wat er in daluren nog aan energie verbruikt wordt. Bespaar tot wel 5-10% op terugdringen sluimerverbruik.
  6. Factuurcontrole, dankzij de gevalideerde data kunt u ook facturen van uw leverancier controleren
  7. Piekverbruik monitoren (KW-Max), alarmering via sms of email. Tevens kunt u de netwerkcapaciteit bijstellen en verder besparen.
  8. Helder dashboard, met managementinformatie, direct geschikt voor duurzaamheidsdoelstellingen zoals CO2-rapportages en ISO-certificering.
  9. Extra te besteden budget voor duurzamere oplossingen door de besparingen die u realiseert.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het Energie Dashboard of uw meetdienst.