Essent

Energie leveranciers

Over Essent

De geschiedenis van ons bedrijf in Nederland gaat vele jaren terug en kent diverse mijlpalen.

2016 – Essent onderdeel van innogy
Tot oktober 2016 was Essent onderdeel van RWE. Het Duitse energieconcern besloot in april van dat jaar een nieuw toekomstgericht bedrijf op te richten: innogy. In oktober 2016 is innogy naar de beurs gebracht. Sindsdien maakt Essent met haar retailorganisatie onderdeel uit van innogy. Ook zusterbedrijf innogy Windpower Nederland maakt deel uit van innogy. Essent heeft sinds oktober 2016 ook geen eigen (kolen)centrales meer. Alle centrales zijn eigendom geworden van RWE Generation.
2009 – Essent wordt geprivatiseerd
In 2009 zagen de toenmalige aandeelhouders van Essent - provincies en gemeenten - geen rol meer voor zichzelf weggelegd als eigenaar van een commercieel energiebedrijf. Daarom werd Essent in oktober van dat jaar verkocht aan het Duitse energieconcern RWE, één van de grootste energiebedrijven in Europa. Het energiebedrijf RWE Nederland werd opgenomen in Essent. Dochteronderneming Powerhouse (energiediensten voor grootzakelijke klanten) werd samengevoegd met Westland Energie Services. Vanaf dat moment is Essent actief op de Nederlandse en Belgische markt met de merken Essent, energiedirect.nl, Powerhouse en Essent.be.
2009 – Splitsingswet
Met de komst van de Wet Onafhankelijk Beheer in Nederland veranderde er veel voor onze organisatie. De in de volksmond genoemde ‘splitsingswet’ zorgde ervoor dat energiebedrijven hun activiteiten moesten opdelen in een commercieel leverings- en productiebedrijf en een gereguleerd netwerkbedrijf. Daarom werd in 2009 het netwerkbedrijf van Essent afgesplitst, waarna het zelfstandig verder ging onder de naam Enexis.
1999 – fusie
In 1999 besloten PNEM/MEGA en EDON te fuseren en verder te gaan als Essent. Drie jaar later introduceerden we prijsvechter energiedirect.nl in de markt.
1995 – Introductie Groene Stroom
In 1995 lanceerden rechtsvoorgangers PNEM en EDON – als eerste in Nederland – een duurzaam energieproduct voor hun klanten: Groene Stroom ®. Sindsdien is Essent één van de grootste groene stroom leveranciers van Nederland gebleven.
1993 – Ontstaan EDON
In 1993 fuseerde IJsselmij met het Energiebedrijf Groningen en Drenthe (EGD) tot EDON.
1988 – Bouw van één van de eerste windparken in Nederland

Al in 1988 zat de pioniersgeest voor hernieuwbare energie verweven in ons DNA, want onze voorganger IJsselmij bouwde één van de eerste windparken in Nederland. Het windpark bij de Westermeerdijk bij Urk werd in 1988 geopend en in 1991 uitgebreid tot 50 turbines, samen goed voor 15 megawatt. Hiermee werd het in korte tijd werd het grootste windpark van Europa.

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Prijs0
Betrouwbaarheid0
Klantvriendelijkheid0
Kwaliteit0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Essent
Willemsplein 4
5211 AK 's-Hertogenbosch
Nederland
Tel: 088-8511000
KVK: 09118704 0000

Ondernemersdesk@essent.nl

BEOORDELING

Dit bedrijf is beoordeeld door klanten

Score op:
Prijs 10
Kwaliteit 10
Betrouwbaarheid 10
Klantvriendelijkheid 10