GRATIS Quickscan

Ziet u ook door de bomen het bos niet meer , maak dan kosteloos gebruik van de mogelijkheid om samen met één van onze adviseurs bij u op locatie de MOD Quickscan uit te voeren.     Bestel direct uw GRATIS Quickscan en bespaar uzelf een hoop tijd   Wet Milieu Beheer Ruim 200.000 bedrijven … Vervolgd

Ziet u ook door de bomen het bos niet meer , maak dan kosteloos gebruik van de mogelijkheid om samen met één van onze adviseurs bij u op locatie de MOD Quickscan uit te voeren.

 

 

Bestel direct uw GRATIS Quickscan
en bespaar uzelf een hoop tijd

 

Wet Milieu Beheer
Ruim 200.000 bedrijven worden komend jaar gedwongen om energie te besparen. De overheid wil na 25 jaar de Wet milieubeheer handhaven. Daarin staat dat bedrijven energiebesparende maatregelen moeten nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden.
Minister Wiebes van Klimaat en de deelnemers aan het Energieakkoord werken aan maatregelen om de naleving van de wet uit 1993 te verbeteren. Dat doen ze omdat de energiebesparing van bedrijven achterblijft bij de doelstellingen uit het Energieakkoord.

Handhaving bleef achter
Het gaat om winkels, restaurants, kantoren en fabrieken die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken. Isolatie en de overgang naar LED-verlichting zijn de meest voorkomende maatregelen die bedrijven moeten nemen. Niet alleen liet de handhaving door gemeenten en provincies de afgelopen jaren te wensen over, veel bedrijven weten ook niet van het bestaan van de Wet milieubeheer af.

Meldingsplicht
Vanaf 2018 geldt een zogenaamde meldingsplicht. Bedrijven en instellingen die voldoen aan bovenstaande criteria zijn verplicht te melden welke verplichte maatregelen inmiddels zijn uitgevoerd en welke maatregelen op korte termijn worden uitgevoerd.

MOD Quickscan
Ziet u ook door de bomen het bos niet meer , maak dan kosteloos gebruik van de mogelijkheid om samen met één van onze adviseurs bij u op locatie de MOD Quickscan uit te voeren.

 

Ziet u ook door de bomen
het bos niet meer?

Wat krijgt u inzichtelijk met de MOD Quickscan:

 • Verplicht uit te voeren duurzaamheidsmaatregelen
 • Adviezen met mogelijke maatregelen
 • Besparingen op uw stroom verbruik

  MOD startscan tablet mijn onderneming duurzaam
  De Quickscan is geheel GRATIS
 • Besparingen op uw gas verbruik
 • Besparingen op uw energie-inkoop

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Verlichting
 • Verwarming
 • Koeling
 • Isolatie
 • ICT
 • Mobiliteit
 • Manier van energie inkoop

De uitkomst van deze Quickscan kan als basis dienen voor uw meldingsplicht aan de Omgevingsdienst. Mijn Onderneming Duurzaam heeft hiervoor een format ontwikkeld welke u ondersteunt bij de meldingsplicht.

Na uw verzoek voor de Quickscan zal één van onze adviseurs/partners bij u op locatie komen om samen met u de Quickscan uit te voeren.

Daarna bepaalt u zelf wat uw volgende stap gaat worden.

Doe mee en draag vandaag nog bij aan een duurzame planeet!

 

Bestel direct uw GRATIS Quickscan
en bespaar uzelf een hoop tijd